Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Κατά το προηγούμενο τετράμηνο το σωματείο μας με επιστολές και παραστάσεις έθεσε σε όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες το θέμα της κράτησης 5% υπέρ ασθένειας απ' τους συνταξιούχους - μέλη του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, που θα έπρεπε να εναρμονισθεί με το 4%, που βάρυνε όλους τους λοιπούς συνταξιούχους. Και βέβαια ότι το ποσοστό αυτό θα πρέπει να υπολογίζεται στο ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τις λόγω μνημονίων απαράδεκτες περικοπές.

Συμμάχους μας σ' αυτή μας την προσπάθεια είχαμε αρκετούς συναδέλφους, ενώ αντίστοιχα άλλα συνταξιουχικά σωματεία του χώρου κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου, αποδέχονταν δε τη μια ήττα μετά την άλλη {πριν από λίγες μέρες σφράγισαν το οριστικό κλείσιμο του ΤΑΠ - ΟΤΕ, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ}.

Επί τέλους οι αρμόδιοι φορείς {Υπουργείο Απασχόλησης, ΙΚΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΟΠΠΥ} αποφάσισαν το αυτονόητο… Τη μείωση της κράτησης υπέρ ασθένειας στο 4% , όπως σε όλους τους άλλους συνταξιούχους.

Απομένει ωστόσο - για την υλοποίηση των παραπάνω - επιστολή του ΤΑΥΤΕΚΩ προς το ΙΚΑ… Και ως γνωστόν η αλληλογραφία μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών μεταξύ τους δεν γίνεται με την τεχνολογία του 21ου αιώνα {e-mail, Fax} αλλά του με αυτήν του 19ου αιώνα {κάρα, σήματα καπνού κλπ}…

Βέβαια παραμένει το πιο σοβαρό αίτημά μας ότι το ποσοστό αυτό δεν θα πρέπει να υπολογίζεται στο μικτό ποσό της σύνταξης αλλά στο ποσό που απομένει μετά τις μνημονιακές περικοπές. Εδώ βλέπουμε την ελεεινή προσπάθεια που κάνουν για να περικόψουν όσα μπορούν περισσότερα…

Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Αυτή η μικρή μας νίκη είναι το έναυσμα να συσπειρωθούμε όλοι οι συνταξιούχοι γύρω απ΄ το σωματείο μας, οπότε, πιο δυνατοί, θα έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες να διεκδικήσουμε {με δικαστικούς αγώνες αλλά και με κινητοποιήσεις} ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ.

Είμαστε εδώ, περιμένουμε τη συμμετοχή σας

Όσο γινόμαστε περισσότεροι, ισχυρότεροι και αποφασιστικότεροι θα αρχίσουμε να στήνουμε αναχώματα και να ανοίγουμε δρόμους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις επιθέσεις που δεχόμαστε οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι.

Υ.Γ. Ελπίζουμε - και θα το διεκδικήσουμε - να μας δοθούν αναδρομικά όσες κρατήσεις έγιναν καθ' υπέρβαση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επισκέψεις από 21-2-2012