ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

Αθήνα 29/5/2013                                                                               ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 017

 ΠΡΟΣ :  Γραφείο Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή Ομίλου ΟΤΕ
              Κου Ζαχαρία Πιπερίδη
              Κηφισίας 99 - Μαρούσι

ΘΕΜΑ: Εκπτώσεις σε λογαριασμούς της Cosmote σε συνταξιούχους του ΟΤΕ

Σας πληροφορούμε τα παρακάτω:
Το σωματείο μας, ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, είναι ένα νέο σωματείο που έχει ήδη πάνω από 1000 μέλη συνταξιούχους του ΟΤΕ και καθημερινά προστίθενται νέα μέλη.
Πληροφορηθήκαμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα για τους χρήστες της Cosmote, που αφορά τους συνταξιούχους του ΟΤΕ και που δίνει τη δυνατότητα έκπτωσης μέχρι 30% σε όποιο πρόγραμμα έχει ο συνταξιούχος - χρήστης της κινητής τηλεφωνίας της Cosmote
Προϋπόθεση όμως για να έχει κάποιος συνταξιούχος του ΟΤΕ τη δυνατότητα εισόδου του σ' αυτό το πρόγραμμα, θα πρέπει να φέρει βεβαίωση ότι είναι μέλος συγκεκριμένου σωματείου {του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ}.
Υπάρχουν όμως χιλιάδες συνταξιούχοι που ή είναι μέλη άλλων συνταξιουχικών σωματείων, όπως το δικό μας, ή δεν επιθυμούν να είναι μέλη κανενός σωματείου. Αυτό δεν τους στερεί ούτε την ιδιότητα του συνταξιούχου του ΟΤΕ ούτε είναι λογικό με οποιοδήποτε πρόσχημα να αποκλειστούν από το πρόγραμμα.
Με αυτά τα δεδομένα και αν τα παραπάνω ισχύουν, η Διοίκηση του ΟΤΕ έκανε ένα πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας για συνταξιούχους του ΟΤΕ, όπου, για να ισχύσει αυτό το πρόγραμμα, θα πρέπει οι συνταξιούχοι να γίνουν υποχρεωτικά μέλη ενός συγκεκριμένου σωματείου {για να τύχουν της έκπτωσης}.
Επειδή δεν θεωρούμε ότι είναι στις προθέσεις της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ η ανάμειξή της στα συνδικαλιστικά δρώμενα των συνταξιούχων του ΟΤΕ, παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα, προκειμένου το εν λόγω πρόγραμμα να ισχύσει για όλους τους συνταξιούχους του ΟΤΕ και της Cosmote, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι ενός συγκεκριμένου σωματείου. Άλλωστε όλοι οι συνταξιούχοι εργάστηκαν και πρόσφεραν για τη δημιουργία του σημερινού Ομίλου ΟΤΕ
Σκόπιμο και δίκαιο θα ήταν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν αποχωρήσει από τον ΟΤΕ και την Cosmote με τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου και δεν έχουν ακόμα συνταξιοδοτηθεί, που καλύπτει το σωματείο μας συνδικαλιστικά.
Σε ότι αφορά το ύψος της έκπτωσης σημειώνουμε μόνο ότι οι νέοι συνταξιούχοι που κατά πλειοψηφία είναι μέλη μας έχουν υποστεί μείωση της σύνταξης πάνω από 60%. Δεν θα σχολιάσουμε αν υπάρχει αντιστοίχηση των τιμολογίων της Cosmote με τη σημερινή πραγματικότητα.

Επιφυλασσόμεθα να σας δείξουμε σε πρωτότυπα όλα τα νομιμοποιητικά μας έγγραφα, εφ' όσον μας ζητηθούν, καθώς και να συζητήσουμε με εξουσιοδοτημένα στελέχη της Εταιρίας σας κάθε πρόταση συνεργασίας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα λάβετε σοβαρά τις επισημάνσεις και παρατηρήσεις μας και θα επιλύσετε το παραπάνω πρόβλημα. Κατά τα άλλα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία, που μπορεί να  αποβεί αμοιβαία επωφελής και για τους συνταξιούχους και για τον Όμιλο ΟΤΕ, για τον οποίο εργαστήκαμε και τον οποίο εξακολουθούμε να στηρίζουμε σαν καταναλωτές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του. 

Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

       Βαγγέλης Διαμάντης                                 Παναγιώτης Μπρόφας
           Πρόεδρος                                                   Γραμματέας                                                             
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. με ανακοίνωση στο Υπουργείο Υγείας

Αθήνα 21/6/2013                                                                               ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 025

ΠΡΟΣ :  Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.
              Πατησίων 54 
             ΤΚ 10682 ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα με τα βιβλιάρια ασθένειας

Σας είναι γνωστό βέβαια ότι χιλιάδες μέλη του Ταμείου σας {συνταξιούχοι και εργαζόμενοι}, που διαμένουν εκτός Αθηνών ταλαιπωρούνται από:
  • Τις εκδόσεις νέων βιβλιαρίων εμμέσων μελών
  • Τις θεωρήσεις για ανανέωση των βιβλιαρίων των εμμέσων μελών
  • Τις εκδόσεις συνταγογραφίας και επισκέψεων {μελών και εμμέσων μελών}
Αφού αναγκάζονται να σας στέλνουν με το ταχυδρομείο τα βιβλιάρια υγείας, τα οποία αφού θεωρούνται ή εκδίδονται, ξαναστέλνονται πάλι με το ταχυδρομείο στους κατόχους τους.
Φυσικά αυτά τα μέλη στο διάστημα αυτό μένουν υγειονομικά ακάλυπτα, αφού δεν μπορούν να ισχυριστούν σε έναν γιατρό, σε ένα νοσοκομείο ή σε μια κλινική ότι το βιβλιάριό τους "όπου νάναι έρχεται απ' την Αθήνα"
Ζητάμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία των μελών μας και η εν λόγω αρμοδιότητα να υφίσταται τουλάχιστον σε κάθε έδρα πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

       Βαγγέλης Διαμάντης                                                             Παναγιώτης Μπρόφας
             Πρόεδρος                                                                                      Γραμματέας                                                                         


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ COSMOTE ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΑΝΩ ΤΩΝ 65

Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην Cosmote υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης κατά 15% στα συμβόλαιά της για τους συνταξιούχους άνω των 65 και τους ανέργους. Αν θέλετε να τύχετε αυτής της έκπτωσης απευθυνθείτε στην Cosmote, στον ΟΤΕ ή στο Γερμανό με την ταυτότητά σας και στοιχείο που να αποδεικνύει ότι είστε συνταξιούχοι {Απόφαση συνταξιοδότησης ή τριμηνιαία εκκαθάριση}

Επί της ουσίας αναφέρουμε ότι {πράγμα  που αφορά τους συνταξιούχους του ΟΤΕ} έχουμε σημαντικές ενστάσεις για τη συμπεριφορά των Διοικήσεων του ΟΤΕ και της Cosmote για τις "εκπτώσεις" αυτές {για ανθρώπους που υπηρέτησαν για 35 χρόνια αυτόν τον Οργανισμό} αλλά και τις αυθαίρετες και απαράδεκτες περικοπές στο Λογαριασμό Νεότητας.

Για τα παραπάνω θέματα θα απευθυνθούμε στη Διοίκηση του ΟΤΕ, οπότε και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΡΟΣ. ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
 
               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

                           ΤΑΥΤΕΚΩ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:Απ.Παύλου 12 Φιλοθέη

ΤΗΛ.:2108110632                                                              ΜΑΡΟΥΣΙ  30/1/2013

                                                                                            ΑΡ.ΠΡΩΤ.  8

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΡΟΣ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

 

       Ενημερώνουμε όλους τους ασφαλισμένους ότι με το υπ’αριθμ. 3522/17.1.2012 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ δόθηκαν οδηγίες για την ρύθμιση θεμάτων ένταξης στον ΕΟΠΥΥ του Ταμείου μας.

       Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο:

1.  Από 01 Φεβρουαρίου 2013 οι ασφαλισμένοι των φορέων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ ως προς τις παροχές σε είδος (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΙΚ. ΝΑΥΤΟΥ, ΟΓΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) θα υποβάλλουν τα αιτήματα που αφορούν την περίοδο από 01-01-2013,στις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ) του τόπου κατοικίας τους.

Ακολουθεί πίνακας με τις διευθύνσεις των περ/κών δ/νσεων του ΕΟΠΥΥ και τους δήμους αρμοδιότητάς τους

2. Τα αιτήματα αυτής της περιόδου, τα οποία έχουν ήδη υποβληθεί στις υπηρεσίες των εντασσόμενων ταμείων θα διαβιβαστούν στις αντίστοιχες Περιφ. Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ) στη χωρική αρμοδιότητα των οποίων κατοικεί ο ασφαλισμένος.

3. Οι Περ. Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ) αναλαμβάνουν από 01-02-13 την αναγνώριση, εκκαθάριση και πληρωμή τόσο των απαιτήσεων των ασφαλισμένων των παραπάνω φορέων ως προς τις παροχές σε είδος, όσο και των λειτουργικών δαπανών, μαζί με τις λοιπές αντίστοιχες δαπάνες τους.

4. Για τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων οι οποίες έχουν παραληφθεί μέχρι 31-12-2012 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση μας που θα αφορά την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Τηλέφωνα επικοινωνίας για τις απαιτήσεις έως 31-12-2012: 2108110632,6948834184 & 2108110955.

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Δ/ΝΣΕΩΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ

 

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΧΑΡΝΩΝ 96

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΥΡΩΝΑΣ, ΓΑΛΑΤΣΙ, ΔΑΦΝΗ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, Ν. ΧΑΛΚΙΔΟΝΑ, ΤΑΥΡΟΣ, ΥΜΗΤΤΟΣ

 

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ 14 ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ & ΛΙΟΣΙΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΧΑΪΔΑΡΙ

 

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 47 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΠΡΑΧΑΜΙ), ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΜΟΣΧΑΤΟ, Ν.ΣΜΥΡΝΗ, Π.ΦΑΛΗΡΟ

 

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΟΥΝΑΡΗ 22 ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ, Ν.ΙΩΝΙΑ, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ, ΠΑΠΑΓΟΥ,ΠΕΥΚΗ,ΦΙΛΟΘΕΗ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΨΥΧΙΚΟ, ΕΚΑΛΗ, ΝΕΑ & ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

 

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΣΠΕΤΣΕΣ, ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΠΕΡΑΜΑ ,ΑΙΓΙΝΑ, ΚΥΘΗΡΑ, ΥΔΡΑ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ

 

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΡΗΤΗΣ 2 ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΥΛΩΝΑ, ΑΧΑΡΝΑΙ, ΒΑΡΗ, ΓΕΡΑΚΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΒΟΥΛΑ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΚΡΩΠΙΑ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,ΜΕΣΩΓΙΑ,Ν. ΜΑΚΡΗ, ΠΑΙΑΝΙΑ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΣΠΑΤΑ, ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΑΝΘΟΥΣΑ, ΑΝΟΙΞΗ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ (ΛΟΥΤΣΑ), ΑΦΙΔΝΑΙ, ΒΑΡΝΑΒΑ, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΔΡΟΣΙΑ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΚΑΛΑΜΟΣ, ΚΑΛΥΒΙΑ,  ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΚΟΥΒΑΡΑΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΜΑΛΑΚΑΣΑ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΩΡΟΠΟΥ, Ν.ΠΑΛΑΤΙΑ, Π.ΦΩΚΑΙΑ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ, ΡΑΦΗΝΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΣΚΑΛΑ ΩΡΟΠΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΥΚΑΜΙΝΟΣ, ΩΡΟΠΟΣ

 

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΣ 59 ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, ΖΕΦΥΡΙ, ΦΥΛΗ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, ΒΙΛΙΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΕΡΥΘΡΑΙ, ΜΑΝΔΡΑ, ΜΕΓΑΡΑ, ΜΑΓΟΥΛΑ, Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ, ΟΙΝΟΗ

 

Κοιν.:Συλλόγους εργαζομένων                                   Ο Δ/ντής Ασφάλισης Παροχών
          & συλλόγους συνταξιούχων                                       Κ. Παράσχος                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επισκέψεις από 21-2-2012